odličan uspjeh

Dva istarska maslinova ulja među 15 najboljih na svijetu

'18.09.2008., Pula - Temelj mediteranske kuhinje-masline i maslinovo ulje. Photo: Dusko Marusic/Vecernji list'
'Dusko Marusic/Vecernji list'
24.10.2011.
u 22:23

U svjetski poznatom vodiču Flos Olei našla su se čak 43 istarska maslinara te četiri dalmatinska.

Dva istarska ulja pronašla su svoje mjesto među 15 najbolji ulja na svijetu u poznatom vodiču najboljih maslinovih ulja Flos Olei. Riječ je o ekstradjevičanskim maslinovim uljima Giancarla Zigantea iz Livada te tvrtke Olea B. B., odnosno Duilija i Bosiljke Belić iz Rapca.

Kako piše Glas Istre, Zigante je proglašen pobjednikom u kategoriji najboljeg biološki proizvedenog maslinovog ulja s istarskom bjelicom, dok buža obitelji Belić najbolja u kategoriji maslinovog ulja intenzivno izražene voćnosti.

Dok su Belići još 2009. pobijedili u kategoriji uljara u usponu, Ziganteu je ovo prvo pojavljivanje u svjetski poznatom vodiču čija će se promocija održati u Rimu 28. studenog. Ove su godine u njega ušla četiri dalmatinska te čak 43 istarska maslinara, čime je Istra druga regija na svijetu poslije Toskane po broju uvrštenih proizvođača ekstradjevičanskih maslinovih ulja.

Komentara 17

MO
modovisisajteMaraschino
22:55 24.10.2011.

prosli tjedan kupujem masline i naletim na Makarske masline i ja budala ne gledam deklaraciju vec ih kupim... dodjem doma, slozim lijepo salatu od tune i otvorim masline... a ono okus kao da su drvene... pogledam ja deklaraciju kad ono pise ovako velikim slovima: Pakirano u Makarskoj a skroz dolje jako sitnim slovima: Zemlja porijekla: Španjolska!!!! Jos jedna u nizu \"Kupujmo Hrvatsko\" a od hrvatskog ni H...

Avatar blackula9
blackula9
22:59 24.10.2011.

da bar uvozimo kvalitetu pa eto, al domaće je uglavnom kvalitetnije od uvoznog

SR
s☺r@n
22:47 24.10.2011.

Svaka vam čast i puno uspjeha želim. Vi ste svijetla točka ove Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije