Žene koje jedu crveno meso dva puta dnevno povećavaju svoj rizik za srčane bolesti. Istraživanjem je utvrđeno da one žene koje jedu dvije porcije svježeg ili prerađenog crvenog mesa imaju 30 posto više šanse da će oboljeti od srčanih bolesti nego one pripadnice nježnijeg spola koje jedu samo pola porcije. Ako crveno meso zamijenimo orašastim plodovima smanjujemo rizik od srčanih bolesti za 30 posto, jedući ribu rizik je niži za 24 posto, dok meso peradi smanjuje rizik za 19 posto, također je otkrilo istraživanje.
Američki znanstvenici su promatrali 84.136 žene u dobi između 30 i 55 godina u razdoblju od 1980. do 2006.
Nutricionist Marek Doyle dodaje da je ipak velika razlika između svježeg crvenog mesa i onog kakvo se jede u američkoj brzoj hrani. Ističe da ne smijemo potpuno izbaciti crveno meso iz prehrane jer se time lišavamo bogatog izvora bjelančevina i željeza.