Uz visoka očekivanja za dobrotvornu gala večeru, koja se je u utorak, 9.rujna, održala u sklopu Festivala Okusa 2014 u restoranu Strelec na Ljubljanskom gradu, svi prisutni nikako nisu ostali razočarani.
Četvero vrhunskih chefova iz regije Alpe Adria - Franzin Roberto iz restorana La Taverna, Denis Zembo iz Hotela Amfiteatar, Alessio Cazzador iz restorana Al Bagatto te Igor Jagodic iz restorana Strelec - udružila su svoja kulinarsko- umjetnička znanja i zajedno priredila nezaboravnu večeru od 5 slijedova. Večera je organizirana u humanitarnom duhu te su svi sudjelovali dobrotvorno. Dio iznosa od prodanih ulaznica je namijenjen projektu podari Malico, u sklopu kojeg se prikupljena sredstva izdvajaju za učenike i đake koji žive u lošim socijalnim uvjetima.
Tijekom večere dodijeljena je nagrada najboljim ugostiteljima u regiji Alpe Adria, koji su tu titulu osvojili prema ljestvici WINNER 100 Alpe Adria Restaurant Club-a.
Nagrađeni restorani su se kroz godinu posebno iskazali svojim radom i pristupom, a izabrani su od strane Restaurant Cluba na temelju prosječne ocjene priznatih domaćih i stranih vodiča restorana Gault Millau, L'Espresso, Michelin, Falstaff, Dobri restorani i medija kao Mladina, Siol, Nedelo i drugih.
- Ljestvicom WINNER 100 Alpe Adria želimo povezati područje Hrvatske i granična područja Slovenije te poticati turističke razmjene u regiji nudeći najbolje kulinarske ponude. Sastavljajući ovogodišnju ljestvicu primjetili smo da se procjene spomenutih vodiča uvelike razlikuju i priviligiraju domaće restorane što iskrivljuje realnu sliku o kvaliteti ugostitelja naše regije te zbog toga je veoma važna prva regionalna neovisna ljestvica WINNER 100 Alpe Adria. Vodič i ljestvica Restaurant Cluba obavlja važnu ulogu promicanja ugostitelja u regiji te im pomaže u potrazi za novim gostima stoga je naše priznanje ujedno i poticaj za bolji rad u budućnosti - poručuju organizatori.
>>Festival okusa 2014 – Gurmanski događaj godine