Daruvar je grad kojim vlada element vode, poznat je po svojim termalnim izvorima koji su implementirani u zdravstveni turizam. Daruvar je grad vrhunskih vina i craft piva, a koje su ugostitelji znalački sljubili uz svoje specijalitete– 6-i elementi.
Projekt 6-i elementi provodi Turistička zajednica Daruvar – Papuk u suradnji s Gastronautima, a uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Daruvara i Daruvarskih toplica.
Oko njega su se okupili svi daruvarski ugostitelji te osmislili svoje gastronomske interpretacije na teme: Jela koja jačaju imunitet, Jela za sportaše i Daruvarske parove.
Na zajedničkom jelovniku 6-i elementi – Jela koja jačaju imunitet, svaki od daruvarskih ugostitelja nudi barem jedno jelo koje „tjera“ viruse, bazirano na nekom od sastojaka koje jača prirodni imunitet – kadulji, češnjaku, đumbiru, ljutoj paprici, kurkumi, hrenu, medu…
Kako u Daruvar dolazi veliki broj sportaša na opravak i treninge, daruvarski restorani nude posebnu ponudu jela s visokim udjelom proteina, čije su nutritivne vrijednosti u skladu s potrebama osoba koje treniraju.
Pod jelovnikom Daruvarski parovi, 6-i elementi sljubljuju jela s namirnicama iz okolice Daruvara s točno određenim craft pivama Peti element te Staročeško ili pak s daruvarskim vinima te prirodnom limunadom i domaćim jogurtom. Daruvar je i grad sinergije hrvatske i češke kulture što se reflektira i u ponudi pojedinih restorana.
U projektu pod nazivom 6-i elementi koji provodi Turistička zajednica Daruvar Papuk u suradnji s poduzećem Abisal – Klub Gastronaut, okupljeni su daruvarski ugostitelji: Restoran Little Italy Pub, Kavana Queen, Restoran Terasa i Restoran Taverna Daruvarskih toplica, Zdravljak Orijent, Gostionica Srce i Fast Food Black&White.
Projekt 6-i elementi ima za cilj povezati lokalne proizvođače s ugostiteljskim objektima, a podržavaju ga i brojni proizvođači koji su ujedno i partneri ovog projekta poput Pčelarstvo Daruvar d.o.o., Ribnjačarstvo Končanica d.o.o., Pivovara Daruvar d.o.o., Destilerija Wise Grus, Badel 1862 d.d. - Vinarija Daruvar, Biogal d.o.o., OPG Tomislav Horvat i na taj način upotpunili cijelu gastronomsku priču daruvarske destinacije.
Napravljeni su jelovnici s novokreiranim jelima ugostitelja na 3 zadane teme, a koji su otisnuti za svaki objekt ponaosob kako bi prezentacija nove gastro ponude bila potpuna.
Zajednička ponuda objavljena je na Internet stranici TZ Daruvar-Papuk www.visitdaruvar.hr.