Lubenica je mnogima ljeti najdraže voće jer je vrlo osvježavajuća, a iako je možda logično da ju se kako bi duže trajala i bila hladna kad ju jedemo drži u hladnjaku, stručnjaci kažu da to zapravo i nije uvijek najbolje mjesto.
Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put
Kako piše Real Simple, oni savjetuju da lubenicu koja nije sasvim zrela ostavite na sobnoj temperaturi ali izvan direktnog sunčevog svjetla jer će tako ona zadržati svoje hranjive tvari i okus, dok će u hladnjaku brže izgubiti okus i boju.
U sobi koja je umjerene temperature ili lagano klimatizirana, lubenica će izdržati i do dva tjedna, tvrde.
Ako je vaša lubenica već zrela, a nemate ju vremena pojesti, nemojte ju rezati. Tada stavite cijelu lubenicu u hladnjak, gdje može ostati svježa još dva do tri tjedna jer će niske temperatura usporit proces zrenja.
Hladnjak je dobra opcija i ako je lubenica već narezana, a tada treba staviti komade u hermetički zatvorenu posudu za skladištenje hrane ili u plastičnu foliju, kako biste sačuvali teksturu i sočnost, te kako bi komadi lubenice upili što manje mirisa stranih mirisa iz hladnjaka.
Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!