Državno prvenstvo kuhara u Opatiji dat će u nedjelju ovogodišnjega državnog prvaka. Osam kuhara borit će se za titulu prvaka države, a ukupno 50 kuhara natjecat će se u 11 kategorija i pripremiti više od 200 različitih vrsta jela. Svečani ručak nakon proglašenja pripremit će prošlogodišnja prvakinja države Nikolina Lončar.
Hrvatski kuharski savez imenovat će 22 hrvatska kulinarska akademika koji su svojim dugogodišnjim radom zadužili struku. To su: Marijan Hornung, Ante Ivić, Stevo Karapandža, Vlado Katanec, Mario Licul, Ferdo Odak, Ljudevit Sabo, Slavko Večerić, Vladimir Balent, Viljam Cvek, Anton Čehić, Branko Čukelj, Gostimir Dragić, Stanko Erceg, Zdravko Kalabrić, Božo Lučić, Dragica Lukin, Branko Ognjenović, Frane Papić, Branko Žufika, Danica Trbušić i Damir Crleni.
Dani hrvatskog kulinarstva središnja su kulinarska manifestacija i najvažnije nacionalno kuharsko i slastičarsko natjecanje. Ove godine održao se peti Kamelija kup i drugo Državno prvenstvo slastičara.
Dani hrvatskog kulinarstva održavaju se radi promocije domaćih kulinarskih majstora, namirnica iz našeg podneblja te jela hrvatske kulinarske baštine.
Želja im je, poručuju iz Kuharskog saveza, popularizirati kuharsku i slastičarsku struku te potvrditi njezinu vrijednost u razvoju turističke ponude naše zemlje.
I sto sad? I dalje ce praviti italijansku, austrijsku, madjarsku i tursku hranu i bit ce uvjereni da je to hrvatsko .... PLJUC!