Skup u Monaku

Hrvatski kuhar na summitu s chefovima okrunjenima Michelinovim zvjezdicama

Melkior Bašić, Executive Chef hotela Alhambra na Lošinju
Foto: Promo
29.11.2017.
u 11:28

To je bio prvi put da jedan hrvatski chef sudjeluje kao panelist na kulinarskoj manifestaciji koja svake godine okuplja kuhare okrunjene Michelinovim zvjezdicama

Više od 1500 chefova i ugostitelja iz 34 zemlje čulo je u Monaku, na Chefs World Summitu, ponešto o autohtonom bilju i lokalnim namirnicama – u hrvatskoj kuhinji.

Na panelu “Divlja berba u okolnom području“ sudjelovao je, naime, uz bok vodećim svjetskim chefovima, Francuzima Regisu Marconu i Édouardu Loubetu te Španjolcu Joanu Rocu, i hrvatski predstavnik: glavni chef restorana Alfred Keller lošinjskog boutique hotela Alhambra Melkior Bašić.

To je bio prvi put da jedan hrvatski chef sudjeluje kao panelist na kulinarskoj manifestaciji koja svake godine okuplja kuhare okrunjene Michelinovim zvjezdicama.

“Temelj moje filozofije u kuhinji su kvalitetne namirnice, minimalno tretiranje i začini te maksimum okusa”, sažima svoj pristup Melkior Bašić. 

Pogledajte i galeriju kojih 10 namirnica nutricionisti ne bi konzumirali...

Melkior Bašić, Executive Chef hotela Alhambra na Lošinju
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije