2 svinjska filea srednje veličine
120 g sira
3 žlice senfa
1/2 vezice bosiljka
1/2 vezice majčine dušice
1/2 vezice peršina
sol, papar
Prilog:
150 g riže
3 mrkve
100 g graška
50 g maslaca
sol
Svinjske filee izdubiti po sredini, a sir narezati na štapiće. Bosiljak, majčinu dušicu i peršin sitno nasjeckati i pomiješati. Filee začiniti po želji, premazati ih senfom, pa uvaljati u mješavinu bosiljka, peršina i majčine dušice. Pripremljene filee uviti u foliju i staviti u zagrijanu pećnicu dok ne omekšaju. Poslužiti rižoto od povrća.
Prilog: Kuhati mrkvu i grašak u slanoj vodi, rižu posebno. Skuhane ih popržiti na maslacu i začiniti po želji.
>>Pripremite teleći paprikaš za prste polizati