Za prste polizati

Ideja za ručak: File u zelenoj košuljici

Svinjski file
Foto: Thinkstock
16.03.2014.
u 12:42

Svinjske filee izdubiti po sredini, a sir narezati na štapiće. Bosiljak, majčinu dušicu i peršin sitno nasjeckati i pomiješati.

2 svinjska filea srednje veličine
120 g sira
3 žlice senfa
1/2 vezice bosiljka
1/2 vezice majčine dušice
1/2 vezice peršina
sol, papar

Prilog:

150 g riže
3 mrkve
100 g graška
50 g maslaca
sol

Svinjske filee izdubiti po sredini, a sir narezati na štapiće. Bosiljak, majčinu dušicu i peršin sitno nasjeckati i pomiješati. Filee začiniti po želji, premazati ih senfom, pa uvaljati u mješavinu bosiljka, peršina i majčine dušice. Pripremljene filee uviti u foliju i staviti u zagrijanu pećnicu dok ne omekšaju. Poslužiti rižoto od povrća.
Prilog: Kuhati mrkvu i grašak u slanoj vodi, rižu posebno. Skuhane ih popržiti na maslacu i začiniti po želji.

>>Pripremite teleći paprikaš za prste polizati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije