Božićno vrijeme prepuno je ukusnih kolača i slastica, ali i pravo vrijeme za isprobavanje novih recepata. Jedan recept za neodoljive božićne kekse s cimetom oduševio je društvene mreže, kako prenosi Metro.
Sastojci:
360 g šećera u prahu
85 g bjelanjaka
20 g soka od limuna
300 g mljevenih badema
115 g luminove i narančine kore
12 g mljevenog cimeta
¼ žličice mljevenih klinčića
Want to make your own ‘Cinnamon Stars’? The Royal pastry chefs at Buckingham Palace are excited to share their recipe with you! 🌟
— The Royal Family (@RoyalFamily) December 12, 2021
Visit our website for the detailed recipe and method: https://t.co/xG2CKR71mJ pic.twitter.com/nSuscj502g
Priprema:
Umutite šećer u prahu i bjelanjak s limunovim sokom u mekanu kremu. Izvadite 1/3 i ostavite sa strane da se tijesto prelije tankim slojem kasnije.
Dodajte sve preostale sastojke u veći dio kreme i sjedinite u teksturu poput tijesta. Rukama zamijesite tijesto i stavite ga na tepsiju obloženu papirom za pečenje i razvaljajte ga na oko 1 cm debljine.
Rasporedite tanki sloj kreme preko tijesta. Neka bude što glatkiji. Ostavite u hladnjaku minimalno 1 sat.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i počnite ga rezati u oblike nožem ili rezačima. Budite kreativni! Zvijezde i dijamantni oblici dobro funkcioniraju.
Pecite u pećnici na 160 stupnjeva Celzijusa oko 12-15 minuta. Keksi su pečeni kada možete lagano podići rubove papira. Sredina bi i dalje trebala biti mekana i ljepljiva.
Ostavite da se ohladi oko 30 min prije nego što izvadite iz pladnja. Uživajte!
Kako da vam božićna zvijezda traje duže?
Odlicni su