Sastojci
120 g maslac, 120 g šećera, 2 jaja, 5 mandarina, 120 g brašna, 2 žličice kvasca, 80 g šećera
Priprema:
Umutite omekšani maslac sa šećerom, dodajte dva jaja, sok od jedne mandarine i brašno pomiješano sa dvije žličice kvasca. Podijelite smjesu u 18 kalupa u obliku naprstka (promjera 4 cm i visine 4,5 cm) dobro namazanih maslacem. Pecite kolače 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 175 stupnjeva. U međuvremenu pripremite glazuru tako što ćete na srednjoj vatri kuhati 80 g šećera sa sokom od četiri mandarine dok ne dobijete gustu smjesu (glazura bi trebala biti gotova u isto vrijeme kada kolači budu pečeni).
Izvadite kolače iz kalupa i ostavite ih da se ohlade. Potom prelijte topao sirup preko kolača, pa ih nakon toga poslužite.
>>Uvijek poželjna: Pita s jabukama