Tradicionalno jelo

Isprobajte recept za zapečeni grah koji će oduševiti cijelu obitelj

pinterest
21.01.2021.
u 07:00

Brzo će nestati sa stola

Unesite malo promjene u kuhinju i isprobajte malo drukčiji recept za tradicionalno jelo – zapečeni grah. Ako nemate mnogo vremena, neke korake poput pečenja paprika možete obaviti i večer prije, pa idućeg dana sve složiti i samo ispeći.

Sastojci:
800 g graha (iz konzerve)
500 g luka
5 komada crvene paprike
5 komada rajčice 
2 lovorova lista
2 režnja češnjaka 
1 mala žlica slatke paprike 
Sol, papar

Ovo su četiri korisna savjeta kako da vam sarma ispadne savršena:

1/7

Priprema:
U pećnicu na 260°C stavite cijele paprike u lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih dok se kora ne zacrni sa svih strana, a nakon što ih izvadite iz pećnice, prekrijte ih vlažnom krpom i ostavite da odstoje 10-15 minuta. Dok su još tople, skinite im koru, uklonite peteljku i koštice te narežite na tanke trakice.

Narežite luk i popržite ga s češnjakom i rajčicama te dodajte crvenu papriku, sol, papar i lovorov list. Maknite sa štednjaka nakon desetak minuta. 

Uzmite vatrostalnu posudu, namastite je i slažite red graha koji ste prethodno ocijedili, red paprika i red luka s rajčicom i začinima – neka zadnji sloj bude grah. Dodajte jednu do dvije šalice vode i prelijte s malo ulja. 

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C ne miješajući dok se voda ne ukuha i grah na vrhu ne zapeče. 

Fritule možete napraviti kod kuće - samo pratite ove trikove:

Komentara 5

MO
montello
18:03 21.01.2021.

da zimski grah topao i stavim mrkvu vegetu malo zacina

ED
edvardl
14:36 21.01.2021.

Recept za debile, koji vjerojatno ne znaju ni upalit pećnicu!

Avatar Dara iz Jasenovca
Dara iz Jasenovca
14:49 21.01.2021.

Pasulj je prava balkanska hrana.A u Rvackoj obožavaju pasulj.tzv. grah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije