Istarski ipsilon ovaj je petak bio posve pust, s obje strane...ni kamiona, ništa se ne zbiva, a kamoli neke EU registracije. Da i u Istri, makar je siječanj, može biti ovako tmurno i prazno? Ipak ne: u hotelu i marini Nautica upravo su počeli Dani školjaka, program koji je predstavljen na konferenciji za novinare. Turistički djelatnici i predstavnici gradova i općina sjeverozapadne Istre, uz potporu županijske turističke zajednice udružili su snage i organizirali taj novi projekt, koji se nastavlja na Dane tartufa, a slijede mu Dani šparoga.
Dani školjaka održavaju se prvi put u 11 tamošnjih restorana, cilj im je u ovoj turistički mrtvoj dionici godine privući goste, i iz Hrvatske i iz inozemstva. Pa se tako mogu kušati kapešante, pedoći, dondole, mušule, oštrige...uz pratnju visokokvalitetnih maslinovih ulja i poznatih istarskih vina. Tako su se novinarima predstavili svojim uljima maslinar Ante Babić i nadaleko poznati vinar Franko Kozlović. Manifestacija traje do 23. veljače. Više informacija na www.coloursofistria.com.