Vremepolov u Istri

Istra Inspirit priča sudbinu kradljivca Domenica Furlana

iustitia poreč
Foto: istra inspirit
1/3
02.08.2012.
u 13:55

U drugom krugu povijesnih uprizorenja koje Istra Inspirit organizira u Istri porečki glumci amateri i članovi Društva prijatelja Giostre najavljuju uprizorenje prvog baroknog vjenčanja koje će oživiti u rujnu na ulicama svoga grada.

Istarski vremeplov, projekt Istra Inspirit, u drugom ovoljetnom ciklusu oživit će devet povijesnih događaja na devet lokacija diljem Istre. Riječ je o prvom interaktivnom projektu koji priča o povijesti Istre.

Što je ukrao Domenico Furlan 1699. godine za boravka u Poreču te kako je skončao uništivši svetohranište porečke bazilike pokazat će glumci amateri, članovi Društva prijatelja Giostre sutra u 20 sati na šetnici u uvali Peškera te na autentičnim lokacijama diljem grada. Predstava Iuistitia igra se kroz cijeli grad, od uvale Peškera, gradskih ulica i trgova, muzeja, a završava u parku Vile Polesini.

Uvod je to u porečki povijesni festival Giostru i konjičku utrku koja će se šesti put održati od 7. do 9. rujna. Za ovu su godinu giostranti predvidjeli i prvo barokno vjenčanje prema običajima i zapisima iz 18. stoljeća. No, neće to biti samo predstava nego i pravo vjenčanje u kojem će se na ljubav i vjernost u dobru i u zlu zavjetovati dvoje članova društva.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije