Muzeji u loncu

Izložba koja želi otrgnuti od zaborava stara jela

fišijada (1)
Foto: Dušan Mirković/Pixsell
03.09.2015.
u 11:00

Nakon Požege, fotografije s receptima, sastojcima jela te kratkom povijesnom i lokacijskom konotacijom nastavit će turneju po Hrvatskoj

Tradicijska jela svih 15 muzeja Slavonije i Baranje predstavljena su na etnografskoj izložbi "Muzeji u loncu", otvorenoj u sklopu požeškog Aurea festa. Nakon Požege, fotografije s receptima, sastojcima jela te kratkom povijesnom i lokacijskom konotacijom nastavit će turneju po Hrvatskoj.

– Želja nam je osvijestiti Slavonce da imamo puno predivnih zaboravljenih jela koja su nestala s naših stolova, a pričaju zanimljive priče. Pripremana su po starim receptima, od originalnih domaćih namirnica – kazala je Maja Žebčević Matić, ravnateljica požeškog muzeja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Baranjac81
Baranjac81
12:04 03.09.2015.

Najbolji se srpski baranjski cobanac od mladog jagnjeta sa belim suljoskim vinom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije