Jeste li ikada otvorili mjericu svježih jagoda samo da biste shvatili da se počinju kvariti? Često savršeno zrele bobice imaju tendenciju da se pokvare samo nekoliko dana nakon što ih kupite, što može biti izuzetno frustrirajuće. Ne samo da je svježe bobičasto voće skupo, već je i nepotrebno bacanje gubitak hrane. Srećom, postoji nekoliko metoda koje će vam pomoći da jagode ostanu svježe tijekom cijelog tjedna.
Kada se pravilno čuvaju u hladnjaku, jagode bi trebale ostati svježe do tjedan dana, kako piše Real Simple. Prije nego ih pojedete, pogledajte ima li na njima plijesni ili drugih znakova kvarenja.
Znate li po čemu je poseban ghee maslac i zašto biste ga trebali konzumirati umjesto običnog?
Namočite jagode u otopini od jednog dijela octa i tri dijela vode na nekoliko minuta. Zatim ih ocijedite i ostavite da se osuše na zraku. Jagode premjestite u staklenu posudu za skladištenje hrane. U posudu stavite čisti, suhi papirnati ubrus i na vrh stavite neoprane jagode. Zatvorite poklopac i stavite posudu u hladnjak.
Ako vam je prikladnije prethodno rezanje jagoda prije nego što ih pohranite, možete upotrijebiti bilo koji od gore navedenih načina skladištenja kako biste narezane jagode održali svježima. Također ih možete čvrsto omotati plastičnom ili aluminijskom folijom. Samo znajte da će se jagode koje su oprane i narezane brže pokvariti nego cijele, neoprane bobice i općenito će trajati samo tri do četiri dana u hladnjaku.
Perite voće nakon kupovine, a ove vrste obavezno temeljito:
Uvijek im.drzim u hladnjaku