PROMO

Janjeća pečenka sa šljivama

pečenka sa šljivama
Foto: Shutterstock
PR
Autor
PR članak
30.10.2015.
u 08:00

Probudite hedonista u sebi i bacite se na pripremanje...

Zamamni mirisi mesa, prožeti mirisnim nijansama ružmarina i slatkim šljivama neće ostaviti  ravnodušnima ni najistančanije okusne pupoljke dugogodišnjih gurmana. 

Probudite hedonista u sebi i bacite se na pripremanje...

1. Meso operite, posušite papirnatim ubrusom te posolite i popaprite. Zarolajte ga poput rolade i vežite kuharskim koncem.

2. Meso položite u lim za pečenje (32x18 cm), dodajte grančice ružmarina, mini rajčice i šljive koje ste popola prerezali i odstanili im koštice. Sve prelijte maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C i pecite oko 1,5 do 2 sata, uz povremeno okretanje i podlijevanje vodom.

3. Gotovu pečenku narežite na ploške i poslužite uz prilog po želji.

Recept je preuzet s www.dobartek.spar.hr

Više recepata potražite OVDJE

>>Pršut uz vino uvijek je dobar izbor. Ali pršut u vinu će vas oduševiti

 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?