Svi ljubitelji rafiniranih japanskih okusa od sada imaju priliku uživati u jedinstvenom japanskom restoranu Akamaru, u samom središtu Zagreba, u Bogovićevoj ulici 3.
Na svečanom otvorenju brojni uzvanici, među kojima i Jelena Veljača, Senka Bulić i Ankica Dobrić, imali su priliku među prvima u japanskom ambijentu uživati u brojnim jelima japanske kuhinje, kao i domaćoj publici do sada manje poznata, tradicionalna japanska jela. Otvorenju Akamaru restorana nazočio je i predstavnik Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj, Mitsuhiko Shinomiya i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Akamaru menu uz bogatu ponudu sushija, sashimija i tempura čine i domaćoj publici do sada manje poznata jela poput primjerice zaru soba tjestenine, ramen juha i agedashi tofua. Sva jela u Akamari pripremana su od isključivo japanskih namirnica, a poslužuju se iz originalnog japanskog posuđa.
Glavni kuhar Akamaru restorana, Robert Horvat svoje je 10. godišnje znanje i iskustvo pripravljanja japanskih jela stekao u mnogim japanskim restoranima. Kao veliki zaljubljenik u japansku kuhinju i kulturu, Horvatova je želja domaću publiku upoznati sa bogatstvom japanske kuhinje zbog čega će Akamaru restoran redovito uvoditi novosti u ponudu.
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Autentični japanski interijer i atraktivna ponuda japanskih jela koja će redovito biti obogaćena novitetima, poput japanske teppanyaki grill ploče oduševit će brojne ljubitelje japanske kuhinje, ali i turiste kojima će Akamaru, zbog atraktivne lokacije postati nezaobilazna kulinarska adresa Zagreba.
Akamaru je u povodu otvorenja od ponedjeljka 17. ožujka svim gostima pripremio i promotivni meni po cijeni od 149,00 kuna koji uključuje tri slijeda i sake.
Foto: Borna Filić/PIXSELL
>>Zagrepčani ludi za sushijem, otvaraju se još dva restorana