Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Jeste li znali kada je pravo vrijeme za izreći 'volim te'?

Ljubav, par
Foto: Getty Images
1/5
07.07.2019.
u 06:47

Zasigurno ste barem jednom pogledali neki film ili seriju u kojoj jedan od partnera kaže "volim te", a druga strana, iznenađena, ne uzvrati istom mjerom.

Mnogi će znati izreći ili napisati "volim te" na mnogo jezika. Te dvije male slatke riječi lako promijene vezu. Na bolje ili na gore, ovisi o situaciji. 

Pitate se, postoji li pravo vrijeme za izreći ih? 

Zasigurno ste barem jednom pogledali neki film ili seriju u kojoj jedan od partnera kaže "volim te", a druga strana, iznenađena, ne uzvrati istom mjerom. I onda nastane neugodna situacija i tisuću upitnika iznad glave. Zašto nije izrečeno "i ja tebe"?!

Druga strana je rekla "hvala" ili samo uzvratila poljupcom? Nije ni to olakšalo neugodnu situaciju.

No, ne mora situacija biti tako nezgodna, može se ponekad činiti poput ruleta, izreći takve, ozbiljne riječi i čekati hoće li vas pogoditi sreća da ih čujete natrag, jesu li vaš partner ili partnerica spremni za novi korak u odnosu. Ako se pokaže da i druga strana osjeća isto, za mnoge nema ljepšeg osjećaja na svijetu.

Psihologinja i stručnjakinja za odnose Madeleine Mason Roantree, pojasnila je za Metro da je uvijek prerano izreći takve riječi ako niste dali jedno drugo dovoljno vremena da se upoznate. 

"A niste se dovoljno upoznali ako niste upoznali njihove prijatelje, obitelj ili kolege, navike i svakodnevnicu te druge osobe. Također, trebate znati neke neugodne situacije koje su se dogodile u prošlosti, sami trebati proživjeti neke nove avanture i stvoriti uspomene.

Nekima će za ovo biti dovoljno tjedan dana, nekima godina. To ovisi o vama i vašem odnosu, poručuje Roantree.

A ako i nakon godine dana se borite s tim trebate li i možete li izreći "volim te", onda razmislite malo o sebi i tome imate li problema s vezivanjem za nekoga i koliko ozbiljno želite tu vezu zaista.

Pogledajte i video Ispala joj kosa pred kamerom

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije