Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tjelovježba

Jogom do blistave i elastične kože bez celulita

joga (1)
Foto: joga
1/8
14.07.2011.
u 13:56

– Ako se uz to promijeni i način prehrane: izbaci šećer i svi rafinirani proizvodi te se pokušati hraniti na jogijski način koji preporučuje svježe voće i povrće bez previše začina, sjemenke i orašaste plodove te svježe nemasne sireve…

Izloženost svakodnevnom stresu ponekad nam onemogućuje '‘isključiti’' um i opustiti se, upravo je zato po mnogima sat dinamične joge ono što može pomoći u potrazi za unutrašnjim mirom. Aktivni nizovi zahtjevnih položaja poznatijih kao asane ujedinjuju se s dahom što omogućava tijelu da se zagrijava zbog čega se automatski otpuštaju sve nagomilane napetosti i osoba se u potpunosti opušta.

Stilovi joge kao što su ashtanga, vinyasa ili power yoga najbolji su saveznici u borbi protiv stresa modernog života – kod žena je jedna od njegovih najuočljivijih posljedica celulit. Celulit je najjednostavnije držati pod kontrolom, ako ne i potpuno ukloniti, smanjenjem masnih nakupina u tijelu, povećanjem mišićne mase te detoksikacijom tijela. Upravo su to dokazane dobrobiti ovakvih tipova joga. Studije na Harvardu, naime, pokazale su da je vježbanje joge najefikasniji način za poboljšanje protoka limfe, za eliminaciju toksina i smanjenje zadržavanja tekućina u tijelu.

– Duboko ritmično disanje pri izvođenju položaja potiče hormonalnu ravnotežu te donosi veću količinu kisika u tijelo, koji je neophodan u borbi protiv sagorijevanja masnoća. Osim toga, joga donosi povećanu gipkost, koža postaje elastičnija i blistavija, definiraju se i povećavaju mišići – sve se to odražava na općem stanju tijela koje se doima, a to zaista i postaje, mlađe i vitalnije – objasnila nam je Sandra Đidara Bianco, certificirana instruktorica joge.

Vježbanje 3-4 puta tjedno s certificiranim instruktorom već za mjesec-dva pokazat će prve rezultate.

– Ako se uz to promijeni i način prehrane: izbaci šećer i svi rafinirani proizvodi te se pokušati hraniti na jogijski način koji preporučuje svježe voće i povrće bez previše začina, sjemenke i orašaste plodove te svježe nemasne sireve… uz izvođenje tradicionalnih vježbi čišćenja tijela, u koje vas može uputiti iskusni učitelj joge, poput ispiranja gornjeg i donjeg dijela probavnog trakta, poboljšano zdravlje i ljepota tijela postat će zapravo ogledalo unutrašnje čistoće i mira – dodala je Đidara Bianco, direktorica škole za učitelje GaiaYoga, zaključivši kako je unutrašnje zadovoljstvo to koje ženi daje onaj poseban sjaj i ljepotu koju ne može umanjiti ni trag celulita na stražnjici.

Sandra Đidara Bianco pripremila je i set vježbi za skidanje celulita i poboljšanje mišićnog tonusa donjeg dijela tijela. Ako pak sami poželite produbiti znanje o jogi, otkriti terapeutske principe asana te podijeliti dobrobiti ove drevne vještine s drugima, u listopadu počinje novi ciklus obuke za učitelje dinamične joge. Više informacija o načinu upisa, programu, trajanju obuke i cijenama možete naći na www.gaia-yoga.com ili zatražiti na 098 182 28 10. 

Kardiovježbe i vježbe za detoksikaciju:

pozdravi suncu A i B (mogu se izvoditi samostalno ili kao priprema za ostale setove asana).

Za poboljšanje definicije mišićne mase u donjem dijelu tijela (svaku asanu potrebno je zadržati 5-10 dubokih udaha i izdaha):

ANJANEYASANA

UTTKATASANA

GARUDASANA

VIRABHADRASANA 1

TRIKONASANA

PARIVRITTA PARSHVAKONASANA

VIRABHADRASANA 3

SHALABASANA a i b

SETHU BANDASANA


Za poboljšanje cirkulacije u tijelu i uravnoteženje limfnog sustava:

ADHO MUKHA SVANASANA

PINCHA MAYURASANA

SARVANGASANA

HALASANA

SIRSASANA

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije