Prehrana bogata solju uzrokuje sve više i više srčanih oboljenja, a posebno je pogubna za naše krvne žile i normalan krvni tlak. Zato smo u posljednjih nekoliko godina konzumenti čestih kampanja protiv hipertenzije. I dok nam liječnici "tupe" kako bismo trebali smanjiti količinu unesene soli, znanstvenici su otkrili drugi način na koji ćemo spriječiti da krvni tlak raste – konzumacijom jogurta, prenosi WebMd.
Svakodnevno pijenje jogurta, potvrdio je Nacionalni institut za zdravlje srca, odlično je za prevenciju visokog tlaka. Istraživanje je provedeno na dvije tisuće ispitanika i trajalo je čak 14 godina. Ispitanici koji su uglavnom imali normalni krvni tlak, a takav je ostao i na kraju studije, učestalo su pili jogurt pa makar i u malim količinama.
U zaključku istraživanja stoji da je dovoljno dnevno ispiti dva decilitra jogurta kako bi se smanjio rizik od srčanih oboljenja, naravno, uz neizostavnu fizičku aktivnost...
Zamijenite mlijeko jogurtom
Jogurt osim toga blagotvorno djeluje na crijevnu floru, prirodno regulira probavu, pomaže kad je potrebno uzimati antibiotike te regulira rad nadbubrežnih žlijezda. Osim toga bogat je kalcijem, a većina ga ljudi lakše podnosi nego mlijeko...