Zavirite na blog 'Gladuša' i uživajte u Zrinkinim kreativnim receptima koji se jednostavno i brzo pripremaju, a rezultat je uvijek savršen!
Slatko od grejpa
Baza:
- 100 g tostiranih lješnjaka
- 30 g kokosoviih mrvica
- 30 g kokosovog ulja
- 30 g meda
Krema:
- 400ml kokosovog mlijeka
- 1 zvjezdasti anis
- korica 1 domaćeg limuna
- 150 ml cijeđenog soka grejpa
- 280 ml biljnog mlijeka
- 4 žlice škroba (gustin/tapioka)
- 5-6 žlica smeđeg šećera (ovisno o jačini grejpa i vašim željama)
Postupak:
Sve sastojke za bazu stavite u multipraktik i miksajte dok se svi sastojci ne spoje. Baza će na prvu biti mrvičasta, ali utiskivanjem u čaše i stajanjem u hladnjaku će se stisnuti. Žlicom je utisnite na dno zdjelice (čaše) i stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
Sada napravite kremu od grejpa. Polako zagrijavajte kokosovo mlijeko sa zvjezdastim anisom, limunovom koricom, šećerom i procijeđenim sokom od grejpa. U drugu zdjelicu ulijte bademovo mlijeko i škrob i miješajte da ne nastanu grudice. Kada kokosovo mlijeko bude vruće, dodajte miješavinu mlijeka i škroba i miješajte dok se ne zgusne.
Kremu pokrijte plastičnom folijom tako da ne ostane zraka (da ne nastane korica), ostavite da se malo ohladi i potom ulijte u čaše. Ako vam je ostalo soka od grejpa, ulijte ga u mali lončić i stavite na laganu vatru da se reducira pa pokapajte po vrhu kreme. Ostavite u hladnjaku oko 3 sata da se krema stisne.