isprobajte

Kada nemate vremena i ne želite uključiti pećnicu: Napravite savršeno kuhan slatki krumpir u mikrovalnoj pećnici!

Shutterstock
12.09.2023.
u 13:30

Evo kako svaki put napraviti savršeno kuhan, slatki krumpir u mikrovalnoj pećnici jednostavno i brzo

Slatki krumpir ima kremastu, prirodno slatku unutrašnjost. Bilo u pireu, pečen, pržen ili kuhan na pari; Bilo da ima glavnu ulogu kao glavno jelo ili samo dodaje nešto posebno u recept, slatki krumpir je superzvijezda povrća. No, lako možete čekati sat vremena na pečeni slatki krumpir, tako da baš i nije dobar za brzi obrok, Simply Recipes

Upravo zato, pripremite ga u mikrovalnoj pećnici. Iako se mikrovalna često koristi za podgrijavanje ostataka hrane, odlična je i za kuhanje na pari. Za manje od 10 minuta imat ćete sočan i mekan slatki krumpir spreman za jelo. Ako imate dodatnih 10 minuta, ubacite ga u pećnicu da koža postane hrskava. 

VEZANI ČLANCI:

Savjeti za najbolji slatki krumpir u mikrovalnoj pećnici: Iako ubacivanje batata u mikrovalnu ne može biti jednostavnije, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da bude savršeno kuhan. 1. Po potrebi prilagodite vrijeme kuhanja. Ovaj recept je za srednji krumpir. Za manje ili veće trebat će manje ili više vremena. Vrijeme kuhanja također može varirati ovisno o jačini vaše mikrovalne pećnice. 2. Bocnite ga. Nemojte zaboraviti probosti batat nekoliko puta vilicom prije kuhanja. To će pomoći u sprječavanju ispuhivanja. 3. Držite ga vlažnim. Nemojte sušiti batat nakon što ste ga isprali i čvrsto ga zamotajte u vlažni papirnati ručnik ili ga stavite u poklopljenu posudu kako se ne bi osušio. 4. Očistite kožu. Ako planirate jesti kožu, namažite je uljem i pecite nekoliko minuta. Nije tako brzo kao samo mikrovalna, ali čini slatki krumpir oko 5 puta boljim. Kožica postaje pomalo hrskava, a ne žilava, ostavljajući unutrašnjost vlažnom i pahuljastom. 

Za super brzi prilog ili glavno jelo, jednostavno razdvojite slatki krumpir pečen u mikrovalnoj, posolite ga i popaprite te po izboru maslacem, kiselim vrhnjem, naribanim sirom, vlascem, nasjeckanom slaninom, čilijem ili nekom kombinacijom. Također možete pretvoriti batat u mikrovalnoj pećnici u nešto sasvim drugo. Ostavite krumpir da se ohladi, narežite ga na deblje ploške i ispecite u tavi za pomfrit od batata. Ili narežite na kockice i koristite u domaćim krumpirićima ili ubacite u vegetarijanski čili ili curry. Ako želite koristiti samo meso, bacite koru, zgnječite i upotrijebite za pripremu pirea od slatkog krumpira, složenca od slatkog krumpira ili juhe od slatkog krumpira.

VEZANI ČLANCI:

Vrijeme pripreme je 5 minuta, a vrijeme kuhanja. 5 minuta. Vrijeme za ovaj recept temelji se na mikrovalnoj pećnici srednjeg slatkog krumpira u mikrovalnoj pećnici od 1000 W. Ako je snaga vaše mikrovalne pećnice drugačija, morat ćete prilagoditi vrijeme u skladu s tim. Za mali krumpir pokušajte početi s 4 minute; za veliku, počnite sa 6 minuta. Stariji slatki krumpir također se duže kuha.

Sastojci:

1 srednji slatki krumpir

oko 280 grama

1/2 žličice maslinovog ili uljane repice, po želji

po želji 1/4 žličice košer soli

Priprema: Ako želite hrskavu koru na vašem slatkom krumpiru, zagrijte pećnicu na 218 stupnjeva. Operite batat, ali ga nemojte sušiti. Preostala vlaga pomoći će da batat ostane vlažan. Vilicom izbodite batat 4 do 5 puta posvuda. Navlažite papirnati ručnik vodom i ocijedite ga. Upotrijebite ga da čvrsto zamotate batat i stavite ga na tanjur za mikrovalnu pećnicu. Alternativno, slatki krumpir možete dodati u posudu s poklopcem za mikrovalnu pećnicu. Dodajte poklopac, ostavljajući ga jedva napuknutim. Stavite ploču u mikrovalnu pećnicu i kuhajte na najjačoj snazi ​​5 minuta. Kada je gotov, batat ćete moći lako probosti vilicom do kraja ili nožem za guljenje do kraja. Ako vaš slatki krumpir nije dovoljno mekan, ponovno ga zamotajte i stavite u mikrovalnu još minutu. Za lagano hrskavu kožu, odmotajte batat, stavite ga na mali lim za pečenje i premažite ga uljem. Po želji pospite solju. Pecite na 218 stupnjeva 10 minuta.

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije