Blagdansko doba, osim na kuhano vino, miriše i na punč. Iako na ovim prostorima češće posežemo za kuhanim vinom, ljubitelji punča neće propustiti priliku da ga i ovih blagdana kušaju.
Napitak koji potječe iz Indije, još od 17. stoljeća, ima mnogo varijacija, a u potrazi za nekim kojeg bi ovih blagdana mogli i sami pripremiti, naišli smo na recept CroChefa koji možete pripremiti u mikrovalnoj pećnici, a sastojke gotovo sigurno već imate u svojoj kuhinji.
SASTOJCI
crno vino, 1 l
čaj, 500 ml crnog
rum, 500 ml tamnog
klinčić, 3
naranča, 1
limun, 1
šećer, 500 g
cimet, 1 korica
PRIPREMA
U lonac ulijte vino, crni čaj, sok od limuna i naranče te dodajte kolut limuna i naranče, koricu cimeta, klinčiče. Sve kuhajte na laganoj vatri pazeći da ne zavrije.
Mješavinu prelijte u vatrostalnu zdjelu za punč, zaimačom zagrabite što više šećera, a ostatak šećera dodajte u punč. .
Zaimaču sa šećerom držite iznad zdjele s punčom, natopite s rumom i usplamtite. Dok još gori, šećer i rum polako ulijevajte u punč.
Sve zajedno promiješajte, ugasite plamen, dodajte ostatak ruma, još jednom promiješajte i poslužite.
Pogledajte i video Cheesecake sa smo tri sastojka