Ako želite da vam kajgana bude mekana i prozračna, čini se da ste je pogrešno spremali jer postoji jedan tajni sastojak kojim se možete koristiti, a koji će jaja učiniti ukusnijima.
Pečete jaja za doručak na suncokretovu ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete:
Riječ je, prema Daily Staru, o limunovu soku koji bi kajganu trebao podići na višu razinu i učiniti je posebno pahuljastom. Možda zvuči čudno, no mnogi se kunu da malo soka od limuna može ovo jelo znatno poboljšati.
Razlog za to je albumin, proteinska struktura unutar jaja, koja reagira s kiselinom iz limunova soka te pomaže pri stvaranju čvršće strukture koja zadržava mjehuriće zraka. Dok se jaja peku, zbog mjehurića zraka kajgana postaje mekana i pahuljasta.
Inače, savjetuje se da šest jaja pomiješate s pola žličice limunova soka, prstohvatom soli i malo papra. Nakon što ste pomiješali te sastojke, stavite posudu sa strane i u tavi ugrijte malo maslinova ulja; kada je ulje dovoljno zagrijano, možete dodati jaja pa ih lopaticom promiješati. Pecite ih oko tri ili četiri minute, a ako je pravilno napravljena, kajgana ne bi trebala imati okus po limunu.
Po čemu stranci raspoznaju Hrvatsku? ''Apsolutno nevjerojatna zemlja''