Chef i kulinarski bloger Martin King, poznat pod imenom The Why Chef, tvrdi da mnogi griješe prilikom pripreme kobasica. Bilo da ih se kuha, prži ili peče na roštilju, važno je pripaziti na ključnu stvar.
Umjesto da ih se kuha ili peče na visokoj temperaturi, tvrdi ovaj chef, kobasice bi se trebale zagrijavati polako.
Prema Kingu, savršene kobasice trebale bi se kuhati najmanje 30 minuta.
"Dulje kuhanje na manjoj temperaturi dovoljno će ih skuhati, a opet će se omogućiti da se masnoća otopi i karamelizira", ističe King.
Također, prema Kingovoj preporuci, kobasice bi se trebalo pripremati u tavi s maslacem.
Pogledajte i galeriju: Majstor kuhinje upozorava: 'Ako ovo vidite na meniju, odmah napustite restoran'
Pojam karamelizacije silno je popularan u gastronomskim emisijama, sve živo se karamelizira. Izgori luk u tavi, oni kažu, evo kako se lijepo karamelizirao. Da prže ili peku japanke ili tenisice, isto bi tako rekli. U posljednje vrijeme se i automobili karameliziraju diljem Hrvatske. Usred noći.