Domaće knedle omiljena su poslastica kojoj teško možete odoljeti, napravite odmah veću količinu pa knedle zamrznite i vadite iz zamrzivača prema potrebi ili želji.
Knedle sa šljivama
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 jaja
- 2 žlice ulja
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
- 40 dag brašna
- džem od šljiva
- krušne mrvice
- maslac
Priprema:
Od krumpira, brašna, soli i jaja zamijesite tijesto. Izvaljajte ga na debljinu pola centimetara pa režite na kocke. U sredinu stavite džem i oblikujte u kuglicu. Knedle stavite u kipuću vodu koju ste prije pošećerili i dodali malo masnoće da se ne zalijepe. Kuhajte oko 10 minuta. Na tavi na maslacu ispržite krušne mrvice da porumene. Knedle uvaljajte u mrvice i poslužite.