U slast!

Korizmeni meni: Juha od krumpira, musaka od tikvica i ružice

Juha od krumpira
Foto: Shutterstock
14.03.2017.
u 11:39

Krepka juha od krumpira i musaka od tikvica te slatke ružice prelivene sirupom

Juha od krumpira

SASTOJCI

1 kg krumpira

5 dag crvenog luka

10 dag mrkve

10 dag celera

10 dcl ulja

1 žlica peršinova lista

1 žlica brašna

1 žličica soli

1 žlica vegete

PRIMPREMA

Povrće operite, ogulite i izrežite na manje kockice. Popržite na ulju,promiješajte i dodajte dvije litre tople vode. Napravite zapršku i dodate u juhu. Začinite začinima i pospite peršinom. 

Musaka od tikvica

SASTOJCI

2 kg tikvica

80 dag mljevenog mesa

5 dag crvenog luka

1 dag bijelog luka

3 dl vrhnja za kuhanje

40 dag tvrdog sira (naribanog)

Za pohanje:

3 jaja

10 dag krušnih mrvica

10 dag brašna

1 l ulja

1 žličica soli

1 žličica vegete

1 žličica papra

1 žličica crvene paprike

Priprema:

Na malo ulja ispržite luk, meso i začinite. Tikvice operite i izrežite na tanke ploške. Uvaljajte u brašno, jaja i mrvice te ispržite u puno ulja, dok ne porumene. Napravite preljev za musaku od tri jaja, vrhnja za kuhanje, soli, vegete, crvene paprike i papra. sve izmješajte žicom. U namašćenu vatrostalnu zdjelu složite red tikvica i red mesa i pospite ribanim sirom dok ne potrošite sve. Prelijte preljevom i pospite sirom i stavite peći oko 20 minuta na 150 stupnjeva Celzija. 

Ružice

SASTOJCI

40 dag oštrog brašna

4 žumanjka

20 g kvasca

2 dcl mlijeka

5 žlica ulja

3 žlice šećera

1 vanilin šećer

Nadjev

30 dag margarina

2 dcl ulja

30 dag mljevenih oraha

1 vanilin šećer

Sirup:

1 kg šećera

1 l vode

1 limun

1 vanilin šećer

PRIPREMA

Izmiješajte šećer s vodom i vanilin šećerom i kuhajte 30 minuta. Dodajte oguljen limun na kriške. Ohladite sirup i prelijte vruće ružice. Kvasac izmrvite u malo mlijeka  i ostavite da se digne. Iumiješajte žumanjke, šećer, vanilin šećer, ulje, dignuti kvasac i s toplim mlijekom zamijesite tijesto. Razdijelite u 4 dijela i ostavite da se digne. Pripremite nadjev, izmiješjate margarin, dodajte ulje i vanilin šećer. Svaki dio tijesta razvaljajte i premažite margarinom i pospite mljevenim orasima. Pažljivo zamotajte u roladu. Izrežite na 1 cm debljine i složite u lim za pečenje tako da ružice leže. Pecite u pečnici na 180 stupnjeva. Vruće ružice prelijte hladnim sirupom. 

>>Iz posne kuharice: recept za juhu od kupusa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije