Gastronomija

Kralj sireva Guffanti sljubljivao hranu, vino i začine u Zagrebu

cristiano cieri
nnn
15.04.2011.
u 18:00

Za Talijane sir je puno više od mlijeka, sirila i soli. Proizvodnju i uzgoj vrhunskih sireva doveli su na razinu - umjetnosti

Cristiano Cieri, 43-godišnji Talijan, ponosno nosi titulu koja je nepoznata u našoj zemlji - majstor sirarstva.  

Ovakva titula prestižna je u njegovoj domovini, ali i svuda u svijetu kada je riječ o vrhunskoj gastronomiji čiji je neizostavan dio i sir.  

– Za nas Talijane sir je namirnica bez koje nema obroka. Ako nije u predjelu ili glavnom jelu, onda je sigurno u desertu – objašnjava Cristiano koji svijet obilazi držeći predavanja o siru i predstavljajući načine na koje se mogu sljubiti sir, vina, hrana i začini, a koji je gostovao i u Zagrebu. Majstor Cieri radi za proizvođača sireva Guffanti, manufakturu s tradicijom dugom 150 godina. Talijani, podsjetimo, proizvode više od 300 vrsta sira od kojih su mnogi na svjetskom glasu kao - vrhunski.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije