u slast

Krpice s tunom i umakom od rajčice

Tjestenina s tunom i rajčicom
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
12.12.2014.
u 10:00

Tjesteninu skuhajte al dente dok pripremate umak

SASTOJCI:

2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

2 sjeckana češnja češnjaka

2 žlice nasjeckanog peršina

2 konzerve pelata

sol i papar

4 žlice maslaca

2 konzerve komadića tune

450 g tjestenine

PRIPREMA:

U većoj posudi zagrijte maslinovo ulje preko srednje jake vatre. Dodajte češnjak i pirjajte 1 minutu. Dodajte 2 žlice peršina i kuhajte 1 minutu. Dodajte pelate i začinite solju i paprom. Kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne, oko 20 minuta. Dodajte maslac, a zatim umiješajte tunu.

U međuvremenu, skuhajte tjesteninu al dente i ocijedite. Dodajte tjesteninu u umak od tune i dobro promiješajte. Prije posluživanja ukrasite s malo peršina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije