Sigurno smo svi uvjereni da znamo napraviti dobar bolonjez umak. No, jedan talijanski kuhar s TikToka je "zgrožen" načinom na koji ljudi pripremaju bolonjez te tvrdi da ga mnogi rade krivo. On smatra da je jedan čest sastojak potpuno pogrešan za ovaj klasični talijanski specijalitet, piše New York Post.
"Ovo je super jednostavno jelo. Ne treba vam staklenka umaka od rajčice, a ne treba vam ni rajčica iz konzerve ili vrta", objasnio je u videu koji je pregledan više od 175 tisuća puta. Umjesto toga, viralni kuhar je objasnio da je bolonjez umak u potpunosti usmjeren na meso, a ne na umak od rajčice. Osim ubacivanja lijepog sofrita od luka, mrkve i malo celera, pravi će okus proizaći iz toga kako se meso zaprži. "Ne želim vidjeti nikakvo sirovo meso", upozorio je te dodao da meso izvadite iz tave i pustite da se sofrito kuha u svom soku.
@cookslasheat Cook Bolognese the right way! Please do this you will thank me
♬ Jazz Hip Hop in the early 90's(219692) - TOKYO Lonesome Blue
Nakon što je povrće omekšalo, dodajte meso natrag u tavu kao i tri žlice paste od rajčice, jedine rajčice za koju inzistira da vam treba i malo češnjaka. Nakon što se sve karamelizira, dodajte i čašu crnog vina te malo vode i zatim ostavite da se kuha jedan do tri sata. Pri miješanju s tjesteninom dodajte malo mlijeka i vode od kuhanja tjestenine. "Ako želite nešto brzo za večeru, nemojte raditi nešto što treba polako kuhati," opomenuo je one koji žele ubrzati proces. "Molim vas, učinite ovo i bit ćete mi zahvalni", napisao je uz video.
Drugi kuhari također su se uključili u raspravu o još jednoj ključnoj odluci koja može odlučiti sudbinu jela, a radi se o vrsti tjestenine koja se koristi. Najveća pogreška koju možete napraviti, kažu, je odabir vrlo često korištene tjestenine poput špageta jer su previše tanki da bi mogli pravilno podnijeti gusti umak. "Svježe tagliatelle su ukusne i tako zadovoljavajuće za vrtjeti ih na vilici. Zbog šireg oblika, odlične su za sparivanje s gustim umakom na bazi mesa", zaključila je kuharica Sophie Nahmad iz tvrtke Gousto koja se bavi proizvodnjom kompleta za jelo.
ovo sto je na slici ne bi nijedan italijan pojeo ni da mu netko pistoljem zaprijeti . kao prvo, rijetko se upotrebljavaju spaghetti nego, obicno, ili tagliatelle ili fettucine (znaci tjestenina s jajima).. kao drugo, svaki Talijan bi ovaj sos pomijesao sa pastom a ne ovako servirao. kao trece, vidi se i na slici da je ova pasta raskuhana.