Jaja su vrlo svestrana namirnica, mogu biti brz i ukusan doručak ili se koristiti u kompliciranijim jelima. Od tvrdo kuhanih jaja pa sve do omleta postoje razna jela od jaja odlična za svaku priliku, prenosi mirror.co.uk. Jedna od najlakših metoda njihove pripreme jest kuhanje jaja jer zahtijeva samo vruću vodu, ali većina ljudi radi jednu pogrešku kod njihove pripreme.
Pogledajte kako jednostavno složiti plahtu s gumicom:
Stručnjaci otkrivaju da pri kuhanju jaja većina ljudi radi istu pogrešku, a to je temperatura vode. Naime, jaje se ne treba previše zagrijati. Stavljanjem jaja u vruću vodu, odmah se skuha bjelanjak blizu ljuske, ali za kuhanje žumanjaka treba više vremena. Treba ciljati na to da se svaki dio jaja ravnomjerno kuha pa profesionalci predlažu dvije metode.
Prva je da prije kuhanja stavite jaja u hladnu vodu kako biste spriječili pucanje ljuske te zatim lagano stavite u toplu vodu, a onda ostavite jaja u umjereno zagrijanoj vodi. Jaja će se skuhati jednako brzo kao i u kipućoj vodi, a bit će boljeg okusa.
Druga metoda jest da jaja stavite u hladnu vodu u jednu posudu te je krenete zagrijavati. Čim voda zakipi, izvadite ih i jaja su gotova!
Pogledajte kako održavati težinu nakon 50. godine:
koliko ja znam kada voda zakuha jaje je kuhano ali na mekano a da bi bilo na tvrdo treba mu još 5 min u kipučoj vodi i to je provjereno 100 posto mada je ova tema totalno bezveze