Odlazak u restoran odlična je opcija kada vam se ne kuha, no prema riječima jedne kuharice, postoje neke stvari koje jednostavno uvijek imaju bolji okus kada ih napravite kod kuće, prenosi Mirror.
Gemma Simmonite, kuharica i vlasnica tvrtke Gastrono-me iz Ujedinjenog Kraljevstva, otkrila je što bi ljudi trebali izbjegavati naručiti u restoranu, jer je obično bolje kad je domaće.
Nije to samo pizza sa sirom, evo što sadrži prava Margherita:
A taj je obrok pečeno meso, poput purice s mlincima. Gemma tvrdi da ne postoji pečeno meso u restoranu koje ima tako dobar okus kao kad se priprema kod kuće.
– Mislim da nikad pečenje u restoranu nije bilo okusom ni blizu domaćem. U restoranu mesu nedostaje mnogo toga, često bude tvrdo ili prepečeno. Osim toga nikad nije dobro začinjeno ili nauljeno, što je po mom mišljenju neoprostivo – objasnila je.
Također kaže kako pečeni krumpir u restoranima nikad ne ispunjava njezina očekivanja. – Ovakva jela plod su ljubavi, na njima je većina nas odrasla te nas povezuju s toplinom i obitelji. Pretpostavljam da se to ne može prenijeti u restoranu.
Ali što je s jelom koje je bolje kad ga napravi profesionalac? Gemma ima odgovor i za to – pizza! Vjeruje da se nikada ne isplati napraviti domaću pizzu, osim ako nemate krušnu peć.
– Pećnice jednostavno ne mogu doseći temperaturu potrebnu za postizanje te nevjerojatne teksture tijesta – objasnila je Gemma.
Djevojka na tostu testirala kako djeluju proizvodi koji štite kosu od topline! Rezultat je nevjerojatan:
Englezi i purica sa mlincima!