Emily English, kuharica i nutricionistica, otkrila je svojim pratiteljima na društvenim mrežama koja je tajna savršene kajgane. Iako je jelo inače jednostavno, Emily smatra da se treba pažljivo i polako raditi da bi ispalo ukusno, a tvrdi i da postoji određena metoda koja je ključna kako biste dobili najbolja jaja ikada, piše Express.
Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete:
Dakle, jaja čvrsto umutite u zdjeli, umiješajte sve bjelanjke i žumanjke, začinite solju i paprom i ostavite da odstoji pet minuta. Uzmite tavu, u nju stavite komadić maslaca i zatim ulijte jaje iz zdjele. Zatim kuhajte jaja, lagano i polako. Miješajte ih dok se ne počnu stvrdnjavati, a zatim počnite gurati prema unutra kako biste stvorili veće komade za teksturu. Držite jaja s jedne strane posude kako biste smanjili kontakt s toplinom. Uključite i isključite tavu, pomičući jaja dok se ne drže zajedno. Potom poslužite na komadu dizanog tijesta, prelivenog maslinovim uljem.
- Imat ćete najbolja kremasta jaja ikada! - rekla je.
Kuharica je također istaknula i da postoji granica između sirovog i kuhanog, ali da su jaja savršena ako se drže zajedno, bez obzira na to što su možda 'klimava'.
Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!