ISPROBAJTE!

Kuharica podijelila odličan recept za kremasta kajgana: Držite se ove pripreme i nećete požaliti

Shutterstock
28.09.2022.
u 14:30

Kajgana za doručak, večeru pa čak i ručak, odlično je jelo kada nemate vremena za kuhanje, a i dalje ćete pojesti kvalitetan obrok

Emily English, kuharica i nutricionistica, otkrila je svojim pratiteljima na društvenim mrežama koja je tajna savršene kajgane. Iako je jelo inače jednostavno, Emily smatra da se treba pažljivo i polako raditi da bi ispalo ukusno, a tvrdi i da postoji određena metoda koja je ključna kako biste dobili najbolja jaja ikada, piše Express.

Pečete jaja za doručak na suncokretovom ulju? Nakon ovog vjerojatno više nećete:

1/5

Dakle, jaja čvrsto umutite u zdjeli, umiješajte sve bjelanjke i žumanjke, začinite solju i paprom i ostavite da odstoji pet minuta. Uzmite tavu, u nju stavite komadić maslaca i zatim ulijte jaje iz zdjele. Zatim kuhajte jaja, lagano i polako. Miješajte ih dok se ne počnu stvrdnjavati, a zatim počnite gurati prema unutra kako biste stvorili veće komade za teksturu. Držite jaja s jedne strane posude kako biste smanjili kontakt s toplinom. Uključite i isključite tavu, pomičući jaja dok se ne drže zajedno. Potom poslužite na komadu dizanog tijesta, prelivenog maslinovim uljem.

- Imat ćete najbolja kremasta jaja ikada! - rekla je.

Kuharica je također istaknula i da postoji granica između sirovog i kuhanog, ali da su jaja savršena ako se drže zajedno, bez obzira na to što su možda 'klimava'.

Cijelo vrijeme pogrešno ribate sir: Ovaj trik olakšat će cijeli posao!  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije