Restoran Maximilian

Ivan Šarić: Nakon 2 piva postaneš ljubomoran što i ti nemaš takvu obleku za posao

Maximilian
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/8
29.04.2014.
u 11:00

Poznati komičar Ivan Šarić u dva će tjedna obići 20 restorana te ocijeniti ambijent, hranu, osoblje, cijene...

U sklopu Gablecede otišli smo provjeriti tematski bavarski restoran “Maximilian” na zagrebačkoj Radničkoj cesti.

Ambijent je izvrstan, prostor je ugodan i topao, a k tome tematski uređen. Ako želite jesti na otvorenome, restoran ima i prilično veliku terasu premda je za moga posjeta samo nas nekoliko optimista sjedilo na terasi jer vrijeme nikako da shvati da je proljeće.

Foto: VLm

Budući da se restoran poziva na bavarsku tradiciju, ondje ćete pronaći izvrstan izbor piva koji sjajno idu uz gablec. Konobari su odjeveni u originalne lederhose. Prizor odraslog čovjeka u takvim hlačama isprva djeluje prilično smiješno, no nakon dva piva postaneš ljubomoran što i ti nemaš takvu obleku za posao. Ono što je najvažnije, konobari je nose sa stilom!

Kao dijete s mora, skeptičan sam prema ribi koju mi nude u Zagrebu, no ovo je bilo izvrsno. Kad na meniju piše burger od ribe, odmah pomislite na masni pohani stiropor koji viđate po nekim fast foodovima. Ovdje to nije slučaj. Meso za burger sami pripremaju, a čini ga kombinacija bijele i plave ribe. Fino mekano pecivo i ukusno meso. Koliko god čudno zvučalo, burger je dosta lagan tako da vam neće teško pasti na želudac. Cijena je 25 kuna.

Drugo jelo na meniju punjeni je pileći file i povrće na maslacu. Dobijete konkretan komad piletine. Nema se što reći o ovoj kombinaciji a što već ne znate.

Moram dodati da file nije bio suh. Za 35 kuna mislim da nećete požaliti što ste naručili to jelo. Preporučujem ga svima koji su malo gladniji i nisu veliki obožavatelji ribe.

“Maximilian” je jedan od rijetkih restorana koji dobro funkcioniraju i nakon gableca, pa ondje svako malo gostuju slavni bavarski kuhari i priređuju se večeri piva. Provjerite i sami. Imaju pivo, dakle ne može biti loše.

>>Ivan Šarić: Bravo, Fellini − stvarno sam tražio, ali nisam našao mane

Foto: Jelovnik.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije