dobra ideja

Lignje su vam domet kad se radi o hrani iz morskih dubina? Ovo prefino jelo još nitko nije odbio!

Tatjana Miletić/MyTastyPot
23.12.2022.
u 05:00

Lignje zapečene u pećnici sa špeclima su za prste polizati! Gastroblogerica Tatjana Miletić ovaj odličan recept osmislila je u dosadnim danima izolacije želeći malo razveseliti članove svoje obitelji, ali i sve koji čitaju njezin blog. Itekako je uspjela u svome naumu - ovako fino jelo s lignjama već dugo nismo jeli!

Punjene lignje, pržene lignje, lignje na grillu, složenac s lignjama i krumpirom... nastavite niz. Već ste na bezbroj načina jeli lignje, ali sa špeclima, kako ih priprema Tatjana Miletić, sigurno ih još niste probali. Izvolite recept, ali oprezno – moglo bi se dogoditi da ćete ga morati ponavljati iz dana u dan.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Lignje zapečene u pećnici sa špeclima

Sastojci za 4 osobe:

350 g špecli

400 g (1 konzerva) rajčice

350 g lignji

1 crvena rajčica

1 ljubičasti luk

čili komadići (ili nasjeckana čili papričica)

maslinovo ulje

3-4 režnja češnjaka

čaša bijelog vina

5-6 cherry rajčica

5-6 komada sušenih rajčica

1 velika žlica kapara

sol, papar, svježi peršin

1 žlica pesta od rajčica

Priprema:

Na maslinovu ulju popržite ljubičasti luk, češnjak i komadiće čilija. Dodajte nasjeckane cherry i sušene rajčice, pesto i pelat. Sve zajedno kuhajte oko 5-10 minuta. Zatim dodajte kapare, sol, papar i zalijte bijelim vinom te kuhajte još pet minuta. U zagrijanu vatrostalnu posudu prebacite pripremljeni umak, rasporedite lignje i pospite nasjeckanim peršinom. Stavite u pećnicu i krčkajte 15 minuta na 200 stupnjeva. Izvadite iz pečnice, dodajte špecle, protresite posudu i vratite u pećnicu na još deset minuta. Servirajte dok je toplo, obilato posuto peršinom.





 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije