Martha Stewart na svom je portalu otkrila da su švedske palačinke nešto između malih američkih, iako su znatno tanje od njih, i klasičnih francuskih crepes. Recept je jednostavan i brzo su gotove, a u okusu će uživati baš svi.
Sastojci:
3 velika jaja
2 šalice mlijeka
1 šalica glatkog brašna
6 žlica otopljenog maslaca
1 žlica šećera
Pola žličice arome vanilije
Pola žličice kosher soli
Nadjev odaberite po svom ukusu, ali Martha preporučuje šećer u prahu, voće - jagode, maline ili dinju - i džem.
Mnogi koriste pogrešnu količinu praška za rublje - evo koja je mjera idealna:
Priprema:
U jednu zdjelu dodajte jaja i pola šalice mlijeka, pa miksajte dvije do tri minute. Dodajte brašno i nastavite miksati dok ne dobijete gušću smjesu. Nakon toga dodajte ostatak mlijeka, maslac, šećer, vaniliju i sol.
Zagrijte tavu za palačinke na srednjoj vatri, a zatim jednu veliku žlicu smjese dodajte na sredinu i potrudite se da bude što okruglije oblika kako bi sve na kraju ljepše izgledalo. Pecite sa svake strane dvije do tri minute.
Posipajte šećerom u prahu, dodajte voće i džem.
Ovo je tajni sastojak za palačinke zbog kojeg će ispasti bolje nego ikad:
Ove su lijepe palacinke