Povezani prezimenom

McDonald's tužio Lauren McClusky zbog McFesta

McDonald's
Reuters/PIXSELL
01.06.2010.
u 11:11

Smatramo da je sporni naziv McFest dovoljno sličan nazivu našega branda da uzrokuje zbunjenost javnosti i da smanji jačinu utjecaja prava našeg zaštićenog imena, kažu u kompaniji.

Vodeći svjetski lanac brze hrane McDonald's pokrenuo je parnicu protiv devetnaestogodišnje Lauren McClusky zbog njezina pokušaja zaštite imena festivala humanitarnog karaktera.

Nakon što je organizirala tri godišnja prikupljanja novca za događanja povodom Paraolimpijskih igara, L. McClusky nije uspjela zaštiti ime McFest, koje je odabrano jer je prve godine festival organizirala s osobom čije prezime također započinje prefiksom Mc. McDonald's, jedan od sponzora Paraolimpijskih igara, tužio ju je. Tvrde da se nemaju namjere miješati u humanitarno prikupljanje novca, međutim, i da zakon od njih traži da se zaštite od trećih strana koje pokušavaju oskvrnuti njihovo registrirano ime. 

- Smatramo da je sporni naziv McFest dovoljno sličan nazivu našega branda, kao i nazivima naše poznate obitelji imena koja počinju prefiksom Mc da uzrokuje zbunjenost javnosti i/ili smanjuju jačinu utjecaja prava našeg zaštićenog imena - izjavila je glasnogovornica McDonald'sa Ashlee Yingling.

U nizu zaštićenih imena McDonald'sa (McBurger, McFree, McBuddy...) je i sam prefiks Mc.

- Ali ne i McFest -  tvrdi McClusky.

- Jedini razlog zbog kojega sam iskoristila taj naziv je povezanost s mojim prezimenom!

Komentara 3

MO
modrulj
15:00 01.06.2010.

Moja noga vise nikad nece stupit u ovaj \'restoran\' nakon sta su mi rekli da mi mogu dati samo malu casu vode a ne veliku s jelom kojim sam tamo kupio.

IL
illusion
00:24 02.06.2010.

ma trebao bi mcdonalds tužiti sve koji se usude u prezimenu imati prefiks mc. kako samo mogu?

MA
Mayhaelo
18:01 02.06.2010.

O idiotizma! Katastrofa! Nadam se, iskreno se nadam ( i to sve zbog zdrave pameti ) da će na sudu odmah dati do znanja McDonald\'su da previše briju. I netko im svakako treba dati do znanja da postoje mnoga prezimena koja počinju s \'Mc\'. - Uostalom, tko još tamo jede! :/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije