Tijekom beogradskog sajma turizma protekloga tjedna srbijanskoj su se publici predstavili ne samo jadranski hotelski domaćini nego i hrvatski proizvođači vina, sira, maslinova ulja... Gosti su brojne delicije mogli kušati već dan uoči otvorenja sajma u poznatom beogradskom restoranu Kalemegdanska terasa gdje su predstavnici Kvarnera gostovali s morskim specijalitetima posluženima u šest sljedova. Izredali su se toplo predjelo od oslića, rižoto, salata od morskih plodova, škampi... Užitak je bio podjednak, kako za oči tako i za nepce.
I na hrvatskom izložbenom prostoru beogradskog sajma posjetitelji su mogli kušati ponešto od jadranskih specijaliteta, uključujući i hrvatska vina. Najveće je, pak, gastronomsko obilje čekalo goste na svečanoj večeri u najboljem beogradskom hotelu Hyatt, gdje su domaćini bili ministar hrvatskog turizma Damir Bajs i direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić. Gotovo 300 uzvanika na izbor je imalo obilje, servirano kao takozvani švedski stol. Za mirise i okuse Jadrana, koji su u prošloga tjedna u srijedu navečer mamili iz Hyatta, zasluži su bili zagrebački kuhari; dvojac iz restorana Bon Appetit - Berislav Lacković i Tomislav Čičak. Posebnu je pozornost plijenila prezentacija ponajboljih maslinovih ulja iz Hrvatske.