Kuhanje tjestenine svatko od nas radi na dobro poznati način. Uzmete lonac pun vode, stavite na štednjak, dodate malo soli, ponekad i ulja i pričekate da voda proključa. Potom stavite tijesto i kuhate ga dok ne bude gotovo ( vjerojatno neprestano pazeći je li se konačno skuhalo). No, za sve one koji često pripremaju omiljenu tjesteninu, a ovog puta za primjer ćemo uzeti špagete, to rade na krivi način.
Pa, tako sljedeći put svoje lonce ostavite u ormaru i izvadite neku od tava, možda malo dublju. Harold McGee, stručnjak za hranu objašnjava kako se to radi.
1. Zaboravite tradicionalno kuhanje u loncu i pripremite tavu.
2. Stavite tjesteninu u tavu. Bez vode!
3. Potom ulijete hladnu vodu preko tjestenine da ju prekrije
4. Upalite štednjak i kuhajte na srednjoj vatri uz povremeno miješanje.
I to je to, vaša tjestenina bit će gotova za 10 minuta i ostat će dovoljno škroba u tome pa ćete s ostatkom vode napraviti ukusan umak.
> > Ovo je najpopularnije jelo na svijetu!
Evo i kako to izgleda u praksi:
Jel to autorica ovog teksta, otkrila toplu vodu??????