Pokušajte riješiti

Možete li riješiti ovu mozgalicu? Mnogi ne obraćaju pozornost detalje pa rezultat nije točan

Facebook
18.11.2021.
u 14:38

Zabavite se uz jednu, mnogima ne baš jednostavnu, zagonetku.

Ova mozgalica bila je pravi hit neko vrijeme na društvenim mrežama, ali mnogi su je brzopleto riješili, samim time i krivo. Riječ je o vješticama, čarobnim šrapićima, metlama i matematici.

Foto: Daniel Pavlić

Potrebno je zaključiti koliko vrijedi jedan predmet, pa tek nakon toga možete krenuti na zadnji red problema i riješiti ga uspješno.

Mnogi su kao rješenje pisali 32, misleći da su skužili ''caku''. No još su dva detalja na koja treba obratiti pozornost kako bi se došlo do točnog rješenja – pogledajte metle u srednjem redu i štapiće u zadnjem.

Očistite prašinu iza radijatora uz pomoć stvari koju sigurno imate kod kuće

Ako i dalje ne vidite u čemu je tajna, evo rješenja: metle u srednjem redu, u sredini, su duple, isto kao i štapići skroz desno u zadnjem redu. 

Riješite još jednu zagonetku, možete li pronaći zvijer na ovoj fotografiji?

1/7
Ključne riječi

Komentara 17

ZI
zinegoid
22:00 20.11.2021.

ovo spada u kategoriju optičkih varki ne mozgalica...

BR
Branksi
13:08 21.11.2021.

73

ST
Stari
16:51 18.11.2021.

4+4*7=4+28=32

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije