PRAKTIČNI SAVJETI

Ima doživotnu avionsku kartu i stalno je u zraku, a ovo nikada ne nosi sa sobom na put

Instagram screenshot @ua1flyer
22.10.2024.
u 12:30

Tijekom više od tri desetljeća, ovaj savjetnik za auto salone putovao je u Australiju više od 400 puta i poveo svoju suprugu na čak 120 'medenih mjeseca'

Muškarac koji je proputovao više od 24 milijuna milja i posjetio stotinu zemalja otkrio je koje predmete nikada ne nosi sa sobom na put već ih, dok otkriva nove destinacije, ostavlja kod kuće. Svjetski putnik Tom Stuker je 1990. godine potrošio 290 tisuća dolara na 'doživotnu' kartu United Airlinesa, a naknadno je taj čin nazvao najboljom investicijom u svom životu, piše UNILAD.

Tijekom više od tri desetljeća, ovaj savjetnik za automobile putovao je u Australiju više od 400 puta i poveo svoju suprugu na čak 120 'medenih mjeseca'. Na taj način skupio je više od 24 milijuna zračnih milja i stekao nadimak 'najčešći putnik na svijetu'.

Kako biste bolje razumjeli razmjere tih milja, evo nevjerojatne usporedbe: Apollo 11 prešao je oko 953 tisuće milja odnosno 1,5 milijuna kilometara kada je 1969. godine odveo Neila Armstronga i njegove kolege na Mjesec. Washington Post je izvijestio da je Tom 2019. godine u 373 leta prešao udaljenost koja premašuje više od šest putovanja na Mjesec. Tom je prekretnicu od proputovanih 24 milijuna milja proslavio zabavom u zraku, na letu iz Newarka u New Jerseyu za San Francisco u Kaliforniji u svibnju 2024.

GALERIJA: Uvijek će biti uz vas: Ova četiri horoskopska znaka najbolji su prijatelji

1/5

Mnoge je zanimalo kako izgledaju njegova spremanja za tako česta putovanja, a odgovor na to pitanje i korisne savjete Tom je otkrio za Washington Post.

Rekao je da pakiranje za put nastoji maksimalno pojednostaviti, ne obraćajući previše pozornost na osnovne stvari bez kojih većina nas ne može zamisliti izlazak iz kuće. Tom kaže da pakira samo 'nužne stvari' i jednu 'rezervu', koja mora biti jednostavna za čišćenje.

VEZANI ČLANCI:

'Pokušajte se spakirati jednostavno i koristite samo ručnu prtljagu. Većina mjesta ima jeftine praonice rublja koje se nalaze u blizini hotela', otkrio je. Kako bi uštedio prostor, dio svoje odjeće rola, dok ostatak drži na vješalicama i u vrećicama iz kemijskih čistionica. Ne pakira nikakve toaletne potrepštine, nego ih kupuje na putovanju, a nikad sa sobom ne nosi jastuke ni deke.

No, ono što uvijek nosi u svojoj ručnoj prtljazi su hlače koje su savršene i za poslovne sastanke i za privatne izlete. Tom je otkrio i kako ne planira tako skoro prestati putovati. Nedavno je posjetio Cape Town u  Južnoafričkoj Republici, a o svojim putovanjima i pustolovinama svoje pratitelje redovito izvještava na svom Instagram profilu, @ua1flyer.

Tom se 2020. godine u intervjuu za GQ osvrnuo i na ekološki utjecaj svog učestalog letenja. 'Ne povećavam ekološki otisak. Avion će ionako letjeti, bilo mene na njemu ili ne. Utjecaj na okoliš bi bio puno veći da letim privatnim zrakoplovom. Ljudi koji prakticiraju takva putovanja mogli bi puno više pomoći okolišu, samo kad bi odlučili letjeti komercijalnim letovima', zaključio je Tom.

Uklonite kamenac s glačala uz pomoć jednog iznenađujućeg sastojka: Bit će kao novo!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije