Pripremite ga unaprijed

Najbolji sastojak koji uvijek morate imati u hladnjaku za obrok kao iz vrhunskog restorana

Tatjana Miletić/MyTastyPot
06.07.2022.
u 11:07

Kad je temeljac u pitanju, vrijedi latinska poslovica "nomen est omen". Temeljni sastojak gulaša, rižota, tjestenina, krem-juha i brojnih drugih jela uvijek mora biti u hladnjaku, a kad kuhate, poželjno je imati izbor između povrtnog, pilećeg i goveđeg temeljca.

Kada kuhate temeljac, uvijek skuhajte više nego što vam je potrebno taj dan, a ostatak zamrznite. Na taj način štedite sebi vrijeme, a umjesto gotove  instant juhe, uvijek ćete imati na stolu toplu, domaću, svježu juhu, baš kao bakina. Dijelimo s vama recept za pileći temeljac gastroblogerice Tatjane Miletić.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Pileći temeljac

Sastojci:

1 crni ili crveni luk

3 mrkve

1 celer (obavezno i listovi celera)

1 krumpir

pileće meso (leđa, batak, trtica i zabatak)

Priprema:

Luk, mrkvu, krumpir i celer očistite, nasjeckajte na krupnije komade, meso operite, stavite u lonac i prelijte s dvije litre hladne vode. Na kraju dodajte listove celera, poklopite i ostavite da se lagano kuha oko sat do sat i pol vremena. Procijedite i dobili ste dobar i ukusan temeljac.

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
17:24 06.07.2022.

Riza je zakon

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije