Kada kuhate temeljac, uvijek skuhajte više nego što vam je potrebno taj dan, a ostatak zamrznite. Na taj način štedite sebi vrijeme, a umjesto gotove – instant juhe, uvijek ćete imati na stolu toplu, domaću, svježu juhu, baš kao bakina. Dijelimo s vama recept za pileći temeljac gastroblogerice Tatjane Miletić.
Pileći temeljac
Sastojci:
1 crni ili crveni luk
3 mrkve
1 celer (obavezno i listovi celera)
1 krumpir
pileće meso (leđa, batak, trtica i zabatak)
Priprema:
Luk, mrkvu, krumpir i celer očistite, nasjeckajte na krupnije komade, meso operite, stavite u lonac i prelijte s dvije litre hladne vode. Na kraju dodajte listove celera, poklopite i ostavite da se lagano kuha oko sat do sat i pol vremena. Procijedite i dobili ste dobar i ukusan temeljac.
Riza je zakon