Ovi vrući dani mame nas da bez imalo grižnje savjesti uživamo u brojnim okusima omiljene hladne poslastice.
Naravno, riječ je o sladoledu. Ne morate više odlaziti u susjedni kvart po "onaj najbolji sladoled" i patiti kada shvatite da vašeg omiljenog okusa više nema.
Prepustite se čistom hedonizmu već danas i napravite sami kod kuće sladoled bez ikakve muke. Potrebna su vam samo dva bazna sastojka, a smjesa je gotova u nekoliko minuta.
Izradite 500 ml vrhnja za šlag i pomiješajte s kondenziranim mlijekom. Sjedinite kuhačom ili silikonskom lopaticom. I smjesa je gotova.
I onda na scenu nastupaju lješnjaci, šumske jagode, mljeveni keksi, krema od višanja i vanilije, karamel, limeta, naranča, kokos, banane i čokolada...
Banane i čokolada
Ako volite kombinaciju čokolade i banane, recept je jednostavan. Bananu zgnječite vilicom, pola ubacite u blender s čokoladom koju ste ostavili na sobnoj temperaturi. Po potrebi je malo rastopite i pomiješajte s bananom u blenderu i kada se sjedinila, umiješajte u baznu smjesu sladoleda. Dodajte zatim ostatak banane i promiješajte. Smjesu stavite u manje posudice ili kalupe za sladoled i stavite u zamrzivač.
>>Je li ovo najbolji recept za 'domaću Nutellu'? Isprobajte sami
>>3 recepta za savršeni domaći sladoled kojemu nećete odoljeti
Bez ikakve muke, ako vec imate kondenzirano mlijeko. Ako nemate, onda ce trajati cijeli postupak i nekoliko sati.