recept

Nemate dosta vremena za kuhanje? Pršut će vas uvijek 'podići na tron'

Ravioli
Foto: Thinkstock
30.09.2015.
u 14:45

Domaći ravioli punjeni s pršutom, sušenom rajčicom, parmezanom i mozzarelom zadovoljit će i najzahtjevnije nepce.

Napravite sami tijesto za raviole tako da umiješate 5 jaja, 500 g brašna i malo maslinova ulja. Slobodno dodajte i pire od rajčice ili špinata ako želite raviole u bojama, ali onda povećajte količinu brašna po potrebi.

Ostavite tijesto da "odmori" oko pola sata zamotano u foliju kako se ne bi počelo sušiti.

Nadjev

200/300 g pršuta

200/300 g mozzarele

narezani listovi svježeg bosiljka

2-3 sušene rajčice

parmezan

Priprema

Pomiješajte sve sastojke za nadjev, osim pršuta jer ćete nadjev slagati na njega. Tijesto razvaljajte na debljinu 1 mm i izrežite na kvadratiće otprilike oko 7*7 cm. Nadjev stavite na komad pršuta kojeg ćete zarolati u kuglicu i takvu kuglicu staviti na kvadratić tijesta i preklopiti. Pritisnite rubove raviola vilicom kako bi se sljubili i nadjev ostao unutra za vrijeme kuhanja.

U slast!

>>Tako jednostavno: Napravite domaće pljukance s domaćim pestom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije