Pokušajte

Nemojte bacati vodu od kuhanja tjestenine: Odlična je za zalijevanje cvijeća

shutterstock
10.02.2020.
u 14:10

Kada se tjestenina kuha, škrob se razgrađuje u vodi, a biljke vole škrob

Nakon kuhanja tjestenine, većina ljudi će vodu od tjestenine baciti u odvod, ali stručnjaci imaju bolju ideju kako je iskoristiti. Ostatak vode može se iskoristiti za zalijevanje cvijeća, u kući ili u vrtu, prenosi Daily Mail.

Vode od tjestenine puna je vitamina i minerala koje biljkama pomažu da ostanu zdrave i potiče njihov rast i razvoj. "Sljedeći put kada kuhate tjesteninu, nemojte baciti ostatak vode i biti rastrošni. Umjesto toga, pustite vodu da se ohladi i zatim zalijte svoje biljke", rekla je Danielle Nierenberg, predsjednica grupe Food Tank.

Kada se tjestenina kuha, škrob se razgrađuje u vodi, a biljke vole škrob. Minerali u vodi biljkama služe za gnojivo, što potiče stabilniji i dugotrajan rast. Voda će potaknuti prirodne hranjive vrijednosti koje se već nalaze u zemlji što će povećati vlažnost zemlje. Morat ćete manje zalijevati biljke i štedjet ćete na vodi.

Može se koristiti voda preostala od kuhanja tjestenine, povrća, krumpira ili jaja, jedino što trebate paziti je da voda ne smije biti začinjena ni posoljena.

Upoznajte gospodina koji već 47 godina prodaje kestene na Cvjetnom trgu:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije