Odlučili smo doznati koji je najbolji način za kuhanje tjestenine, tj. što nikako ne smijete raditi, a što morate raditi da bi vaša tjestenina ostala razdvojena, odnosno da se ne bi slijepila tijekom kuhanja.
Što ne smijete raditi:
Nikada nemojte stavljati ulje u vodu za kuhanje tjestenine jer je to prilično loš savjet. Stvar je u tome da će ulje stajati na površini vode, neće pomoći u tome da se tjestenina ne lijepi i onda, kada ćete je ocijediti, tjestenina će pokupiti ulje s površine. Loša je stvar što se za takvu nauljenu tjesteninu umak neće primati.
Što raditi:
Tajna je u tome da stavite mnogo vode i da voda brzo vrije. Također je vrlo bitno zasoliti vodu za kuhanje tjestenine jer sol dovodi do povišenja vrenja. Vodu zasolite jako, trebala bi imati okus kao morska voda.
Također je dobro tjesteninu razdvojiti i ubacivati u nekoliko navrata, a ne sve odjednom. Tjestenina se počinje lijepiti u prvih 20 sekundi kuhanja, a postupno dodavanje spriječit će lijepljenje.
Ako vam se posreći, na tržnici ćete naći domaću tjesteninu, ali u svakom slučaju naći ćete razno povrće za pripremu umaka.
Zašto se ovakvi ljudi zovu novinarima????