Hrvatska jela

Nikolina imala posljednji trening za kuharsko natjecanje

KUHANJE
02.06.2010.
u 11:04

Žiriju će biti važna svaka sitnica tijekom pripreme dvaju glavnih jela za 14 osoba u pet sati – od pripreme radne površine, osobne prezentacije kuhara do iskoristivosti namirnica i tehničkih vještina.

Sudjelovati na natjecanju Bocuse d’Or velika je povlastica za svakoga kuhara, a čast da na njemu predstavlja Hrvatsku pripala je Nikolini Lončar iz Koprivnice. Budući da i kuhanje valja trenirati, Nikolina je naporno radila, a svoje rezultate prezentirala u zagrebačkom hotelu Aristosu.

Sa svojim pomoćnikom Zlatkom Novakom Nikolina je na “generalnoj probi” pripravila jela koja će joj možda za nekoliko dana donijeti i vrijedno odličje. Da nije dovoljno da jelo bude “za prste polizati”, svjedoče i strogi kriteriji na koje će suci obratiti pozornost. Žiriju će biti važna svaka sitnica tijekom pripreme dvaju glavnih jela za 14 osoba u pet sati – od pripreme radne površine, osobne prezentacije kuhara do iskoristivosti namirnica i tehničkih vještina.

Natjecanje Bocuse d’Or održat će se u Ženevi 7. i 8. lipnja, a Nikolini želimo sreću!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije