Strašna alergija

Od samo jednog poljupca mogla bi umrijeti: 'Dečko mora slijediti tri pravila prije ljubljenja'

TikTok
03.10.2024.
u 13:30

Momci koji žele poljubiti Caroline Cray Quinn trebali bi biti oprezni, jer poljubac bi za nju mogao biti fatalan. Ljepotica iz Bostona pati od teških alergija na hranu, kao i od kroničnog stanja poznatog kao sindrom aktivacije mastocita.

To je imunološka bolest koja uzrokuje da njezine stanice pogrešno identificiraju stvari kao ozbiljne alergene, uključujući sve osim dvije namirnice, zob i hipoalergenu formulu za bebe, piše nypost.com. Ovaj poremećaj uzrokuje intenzivne epizode oticanja, kratkog daha, osipa, proljeva, povraćanja i drugih simptoma. U teškim slučajevima može dovesti do životno opasne anafilaksije, prema Cleveland Clinic.

Stoga muškarci koji žele poljubiti Quinn moraju slijediti tri pravila. “Prvo pravilo je da ne smiju jesti nijednu od mojih šest glavnih alergena koji izazivaju anafilaksiju (kikiriki, orašasti plodovi, sezam, kivi, gorušica ili plodovi mora) u roku od 24 sata prije nego što me poljube“, objasnila je Quinn više od 1,7 milijuna gledatelja na TikToku u viralnom videu. “Drugo pravilo je da ne smiju ništa jesti tri sata prije poljupca“, nastavila je oprezna poljupnica u videu. “Treće pravilo je da moraju oprati zube.“ Ako potencijalni partner ne ispuni te uvjete prije poljupca, posljedice bi mogle biti smrtonosne za plavušu. I, nažalost, nije sama.

@carolinecray Replying to @Alexandra Daly #lovelife ♬ original sound - CarolineCray

Oko jedne od šest osoba, uključujući i slavne osobe poput pjevačica Billie Eilish i Halsey, imaju  oblik bolesti mastocita, pri čemu je MCAS najčešći, prema Ehlers Danlos Syndrome (EDS) klinici. Natasha Coates, 27-godišnja gimnastičarka iz Velike Britanije pogođena ovom bolešću, teško je alergična na "jake emocije." Epizode smijeha, tuge ili stresa mogle bi izazvati smrtonosnu kemijsku reakciju. Coates, koja je, poput Quinn, podijelila potresne detalje svojih zdravstvenih problema na internetu, otkrila je da je planirala vlastiti pogreb s 20 godina zbog ozbiljnosti svoje bolesti. Quinn je, međutim, odlučila usmjeriti svoju misiju na življenje "punog i sretnog" života, umjesto da se priprema za smrt od kada joj je dijagnosticiran MCAS 2017. godine, rekla je za NeedToKnow.

VEZANI ČLANCI: 

“Razboljela sam se od MCAS-a u rujnu 2017. nakon što je prava alergijska reakcija na unakrsnu kontaminaciju s orasima prerasla u niz anafilaktičkih epizoda na hranu na koju nisam bila alergična“, rekla je. “Moj alergolog tada je sumnjao da bi to mogao biti MCAS, ali trebala sam posjetiti specijalista kako bih dobila ispravnu dijagnozu“, dodala je. “Nakon dugog čekanja od osam mjeseci, posjetila sam specijalista za MCAS i službeno su mi to dijagnosticirali.“

Stanje se očituje u mnogim neugodnim i životno opasnim simptomima poput poteškoća s disanjem, oticanja/svrbeža u grlu i ustima, gubitka svijesti, niskog krvnog tlaka i osipa/urtikarije, rekla je Quinn. “Kako bih izbjegla pogoršanja MCAS-a i simptome, izbjegavam okidače poput hrane, životinjske dlake/krzna, plijesni, prašine, vrućine i određenih mirisa.“ No kada je riječ o ljubljenju, usudi se riskirati, na neki način. “Ljubiti dečke svakako je rizik“, rekla je gledateljima na TikToku. “To donosi potencijalnu nestabilnost u moj život. Ali tako je i s mojim svakodnevnim životom.“

VEZANI ČLANCI: 

Quinn, koja bi mogla doživjeti anafilaksiju od nečeg bezazlenog poput psećeg poljupca na obrazu, rekla je da bi radije riskirala poljubac s privlačnim momkom nego se potpuno suzdržala. “Mogla bih potpuno izbjegavati ljubljenje i jednostavno živjeti u izolaciji kad su u pitanju odnosi“, rekla je. “Ali odlučujem preuzimati male, proračunate rizike kako bih živjela punim i sretnim životom.“ Srećom, Quinn je doživjela samo manje alergijske reakcije tijekom ljubljenja s dečkom. “Usta me počnu svrbjeti, usne i jezik također“, rekla je online, dodajući da je također doživjela “malo crvenila i laganu vrtoglavicu.“ Da bi ublažila pogoršanja, Quinn odmah opere zube i uzme dozu hitnih lijekova poput Benadryla. Kaže da stroga pravila oko ljubljenja nema samo da su zaštitila njezin imunološki sustav, već su joj pomogla izbjeći ljubljenje "žaba".

“Odmah eliminira sve dečke koji ne mare za vas“, rekla je Quinn, koja je nedavno iskoristila ovaj test kako bi osvojila svog novog dečka, Ryana. Njih dvoje su se upoznali ovog ljeta. Quinn je brzo upoznala Ryana sa svojom vrlo restriktivnom prehranom koju, sudeći po njezinim objavama posvećenim njihovoj romansi, on rado konzumira kako bi osigurao sigurnost njihovih seansi ljubljenja. “Ako moraju slijediti nekoliko pravila kako bi vas poljubili, onda im je očito stalo, očito su zainteresirani i voljni su uložiti značajan trud“, rekla je Quinn. “Dakle, ako ikada želite znati je li neki dečko ozbiljan u vezi vas, samo mu recite da imate MCAS i recite mu da slijedi tri pravila, i odmah ćete znati!“

Zbog alergije na gravitaciju pada u nesvijest deset puta dnevno!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije