Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
učinkovito liječenje

Odlične vijesti za pacijente s hepatitisom C i cirozom jetre

seksi liječnik, doktor
Foto: Thinkstock
14.04.2014.
u 11:38

Pacijenti s bolestima jetre u uznapredovaloj fazi sad se brzim i neškodljivim tretmanom mogu izliječiti od hepatitisa, kažu znanstvenici.

Odlična vijest stižeza oboljele od hepatitisa C s cirozom jetre.

Znanstvenici s instituta UT Medicine San Antonio te Instituta za jetru iz Teksasa predstavili su liječnički tretman koji je izliječio hepatitis C kod pacijenata s cirozom jetre u 90 posto slučajeva, piše Science Order.

Dosadašnji tretmani bili su uspješni tek kod 50 posto pacijenata, a bazirani su bili na interferonu koji je imao niz neželjenih nuspojava. Novi se tretman uzima oralno, a lijek sadrži  — ABT-450/ritonavir, ombitasvir, dasabuvir i ribavirin, a ne sadrži interferon.

12 tjedana nakon što su pacijenti uzeli posljednju dozu testovi krvi  utvrdili da  kod  91,8 pacijenata koji su tablete uzimali 12 tjedana više nema virusa. Kod pacijenata koji su uzimali tablete 24 tjedna postotak je još veći - izliječeno je 95,9 posto pacijenata.

Istraživanje je provođeno nad pacijentima iz Njemačke, Španjolske, Engleske i Kanade, a nakon tri godine pokazalo se da liječenje nije uzrokovalo neželjene posljedice ni nakon toliko vremena, niti se bolest opet pojavila.

- Pacijenti s bolestima jetre u uznapredovaloj fazi sad se brzim i neškodljivim tretmanom mogu izliječiti od hepatitisa, kažu znanstvenici.

>>Maslačak liječi rak, hepatitis, jetru, bubrege, želudac... Evo kako ga pripremiti

>>Danci pronašli lijek koji zaustavlja hepatitis C

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije