Restoran Theatrium

Otvara se najiščekivaniji restoran u srcu Zagreba, posjetili smo ga

Sanjiin Strukić/Pixsell
04.10.2019.
u 21:30

Theatrium, novi zagrebački restoran chefa Filipa Horvata s dosad neviđenim konceptom, otvara se u subotu, 5.10, u 19 sati.

Theatrium je svoje ime dobio jer se nalazi u sklopu Zagrebačkog kazališta mladih - teatra i nalazi se u atriju ZKM-a tako da su spojili dvije riječi; teatar i atrij - koji je nekad bio glavno mjesto događanja.
Restoran od oko 200 kvadrata je podijeljen na tri dijela - kuhinja koja je od gostiju odijeljena samo staklom, prednji dio koji nazivaju parter te gornjim dijelom koji nazivaju loža. U parteru gosti zaista mogu biti u 'sedmom nebu' ne samo radi Filipovih kulinarskih umijeća i ogromnog talenta, već i doslovno jer se iznad njih nalazi stakleni krov.

Foto: Sanjin Strukicl/PIXSELL

Parter je razigraniji bojama i ozračjem, dok je loža intimnije mjesto u kojem svaki stol ima svoju lampu što dokazuje da su s uređenjem išli do samih detalja. Sav namještaj i svi detalji kojim ovaj prostor obiluje dovezeni su izvana, tako da će se gosti zbog ambijenta zapitati nalaze li se oni zapravo u Zagrebu.

Rasvjeta, ozvučenje, igre bojama koje su najzastupljenije jer žele gostima pobuditi osjećaje i dati im multisenzorno iskustvo, čari su ovog do detalja uređenog restorana. Sav pribor za jelo poseban je kao i samo uređenje pa ćete tako npr., kruh dobiti u kutiji u kojoj će u gornjem dijelu biti kruh, a u donjem žitarice od kojega je napravljen. 

Foto: Sanjin Strukicl/PIXSELL

Uređenje su upotpunile skulpture glave koje je napravio poznati hrvatski kipar i Filipov prijatelj - Nikola Vudrag. Još jedna činjenica koja govori o tome da su vlasnici ovog restorana razmišljali široko jest to da je sve na struju, posvećeno Nikoli Tesli, s obzirom na to da se restoran nalazi u Teslinoj ulici. Za samo uređenje i izgradnju ovog prostora iz temelja bilo je potrebno šest mjeseci predanog rada koji se nadaju da će se isplatiti. Filipov tim, kaže, čine samo najbolji kuhari koji kada ih upitate gdje su sve prije radili nabrajaju po nekoliko poznatih svjetskih i hrvatskih restorana što govori o njihovoj kvaliteti koja dolazi s bogatim iskustvom i znanjem.

Mladi Filip Horvat koji je do sada skupio puno kuharskog iskustva u stranim i domaćim poznatim restoranima po svoje namirnice svako jutro ide na Dolac, neke pribavlja od hrvatskih OPG-ova, a izvana nabavlja samo one namirnice koje se u Hrvatskoj ne mogu pronaći.

Foto: Sanjin Strukicl/PIXSELL

Koristi hrvatske domaće namirnice koje su često neiskorištene, a njegovu jutarnju kupovinu ćete moći pratiti na njegovom Instagram profilu. Restoran nudi ručak i večeru; ručak će se bazirati na a la carte jelima, a u ponudi će svaki dan imati šest jela koja će se mijenjati. Zašto mijenjanje? Zato što Filip koristi ono što je taj dan, u toj sezoni aktualna i svježa namirnica i samo takve ulaze u njihovu kuhinju.

Foto: Sanjin Strukicl/PIXSELL

Ovaj je restoran namijenjen ljudima koji znaju što žele pojesti, a to je definitivno nešto s kvalitetom o čemu govori činjenica da u restoranu nećete pronaći gazirana pića, već svježe cijeđene sokove i naravno, vrlo raznoliku ponudu najboljih vina i šampanjaca. Riječima je teško opisati što sve Theatrium nudi, ali on se definitivno razlikuje od svih drugih restorana u Zagrebu pa ga posjetite i počastite se multisenzornim iskustvom. Stol se inače može rezervirati na broj 099KUHINJA. 

U ovaj ćete se restoran doći fino najesti, a kasnije možda popijete i kavicu stoga pogledajte koliko kave piju Hrvati.

Komentara 6

DV
dvorskaluda
00:22 06.10.2019.

Ja znam što želim pojesti, znam što je svježe i dobro pripremljeno jelo, ali od hrvatske plaće, nema šanse da si priuštim takav trendi, extra,gala,poseban i kako ga već ne nazivate, restoran. Sreća pa ima jako puno lovaša koji svaki dan jedu u drugom fensi-šmensi restaću, pa će i ovaj biti krcat znalaca i štovatelja odlične,svježe i vrhunske hrane.

JA
JanezIQ45
22:45 04.10.2019.

Još jedan šarlatan koji misli da topla voda još nije izmišljena! Koliko dugo će opstati?....pola godine ??godinu???! Osobno sam u Zagrebu isprobao većinu lokala i moj favorit je bio i ostao Atlanta Bocca Marai.Glavni kuhar je žena i moram reci .....kuha vrhunski!!!

SA
samoborka
20:35 05.10.2019.

Podrska decku! A vi ljubomorni zatucenjaci slobodno navalite na omiljene lokale svoga nivoa; pecenjare s cevapima i masnim somunina..onako pravo balkanski!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije